stoppa matchen

Morrissey levererar

Posted in Allmänt, musik: by Micke on juni 23, 2009

Det är ju alltid kul att gå på konsert. Som en extra krydda brukar det bli extra bra när det dessutom är en artist som man högaktar och tycker väldigt mycket om. Så igår styrde vi stegen mot Lisebergshallen för att ytterligare en gång se en av mina husgudar blöda ur sig lite lyrik om ensamhet, smärta och hjärta. Om man tittar på det rent objektivt, varför man nu skulle göra det, så är ju en Morrissey-spelning förstås en ganska tragisk tillställning. Stället var ju packat med självupplevda outsiders vars inre lidande inte under några som helst omständigheter kan förstås av någon annan. Ungefär som mig själv med andra ord!

Spelningen var rak och kompetent genomförd, riffen satt där dom skulle och mellan varven blev det riktigt bra energi i lokalen. Det var inte det bästa jag någonsin sett men även långt långt ifrån det sämsta. Moz verkade lite trött men det kan ju man ju har förståelse för. För att dra en gammal fotbollsklysha så ska man i alla fall ge honom att han inte vek ner sig. Kompbandet var även det väldigt bra. Extra pluspoäng för sköna antydningar till pojkbandskoreografi som inträffade lite då och då när bandet rörde sig unisont på scenen.

Sen kan man tycka att 450 spänn för en biljett är lite i överkant men stället var ju nästan fullt så det känns inte som att Morrisseys publik är särskilt priskänslig. Den höga medelåldern på publiken kan ju också spela in när man pratar eventuell plånboksångest.

Nu blir det jobb, svett och terror.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: