stoppa matchen

Perspektiv på detta?

Posted in Politik by Micke on oktober 22, 2007

”H&M-Perssons kappsäck var på den tidiga eftermiddagen värd ”bara” 123,7 miljarder kronor i jämförelse med stängningsdags i fredags, då den var värd 125,9 miljarder kronor. ”

På det stora hela har mitt bultande vänsterhjärta bultat mindre och mindre dom senaste åren. Ibland flammar lite gammalt klassiskt klasshat upp och jag känner för att spränga saker. Men på det stora hela har jag noterat att den politiska glöden har om inte slocknat så i alla fall förvandlats till något annat. Något mjukare, något mer realistiskt. Från att ha drömt om socialistiska utopier till att nästan våga hoppas på att sossarna vinner valet nästa gång. Kanske är det att bli äldre, vad vet jag, eller så har dom lyckats kväva min upprorsanda under en tung filt av vuxenhet, ansvar, arbete och något sorts krav på fortplantning. Dom ger mig sprit, fotboll och musik för dom vet att det håller mig mätt och nöjd. Med framgång. Jag är på det stora ganska nöjd och mätt.

Men.

När jag läser att PengarPåBarnarbete/sexist-Perssons aktieportfölj sjunker med 2 miljarder i värde på några timmar så blir jag faktiskt helt vansinnig. Det som drar fram det gamla goda ursinnet är helt enkelt medias totala brist på perspektiv. Att det på något sätt skulle vara synd om dessa människor som har stulit av oss så till den milda grad att dom aldrig under några som helst omständigheter kan göra sig av med sina pengar. Hur man än vänder och vrider på det, man kan inte äta mer än tre fyra gånger per dag, man kan bara köra en bil åt gången, man kan bara bo i ett hus åt gången. Vad i hela friden ska dom göra med alla dessa pengar? Är man god för 123 miljarder och när media tycker synd om en för att det ”Är en tung dag på börsen” så är det något som är så sjukt snett i det här samhället. Glöden är på väg tillbaka.

Huka er, era jävla parasiter.

Annonser
Tagged with:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: