stoppa matchen

Vad i helvete är FC Gothia för fantasifoster?!

Posted in fotboll:, GAIS by Micke on september 13, 2007

Det är något mycket ruttet på gång i Göetborg. Det spekuleras vilt i media om att GAIS, ÖIS och BK Häcken ska slås ihop till en missfostersklubb som enligt presskåren ska gå under det patetiska namnet FC Gothia. Journalistmurvlarna pekar på Danmark och visar glatt upp FC Köpenhamn som ett lyckat exempel på en fullbordad våldtäkt på allt som faktiskt är viktigt med fotboll.

Som det ser ut så måste alla tre klubbar självmant tacka ja till att bli av med allt som kan andas fotbollskultur och detta ska då ske på årsmöte. Som tur är kan man bli medlem i GAIS och därmed vara med och rösta ner det här helt skandalösa förslaget.

Men, och det finns några sådana här, det värsta är ändå att våran egen styrelse pissar oss supportrar rakt i ansiktet genom att ens överväga en sammanslagning med Örgryte och Häcken. Om förslaget kommit upp på ett möte eller i ett annat sammanhang så skulle varje frisk styrelsemedlem bara skrattat åt skämtet och fortsatt fokusera på dom huvuduppgifter en styrelse för GAIS har. Där ingår att säkra klubbens existens, att se till att vi kan vinna titlar och att tjäna pengar. Upphör det första så finns det ingen anledning att fortsätta med dom två andra. Det ser i dagsläget ut som att styrelsen för GAIS struntar i klubbens existens och är genom att slå ihop tre lag bara ute efter titlar och pengar. Detta är förstås helt oacceptabelt. Styrelsen som sitter idag måste bort. Det finns ingen pardon. Dom har inte GAIS bästa för ögonen.

Så det vi supportrar måste göra nu är en enkel formsak. Vi ska bli medlemmar i föreningen GAIS. Vi ska sammankalla extra årsmöte och vi ska på det mötet avsätta styrelsen. Det är den enda vägen att gå. Det kan mycket väl vara livsfarligt för klubben men i det längre perspektivet är det farligare att ha kvar styrelsen som den arbetar nu.

Så här ser medierapportering ut i korthet: DN, SVD, Aftonhoran, Expressen/GT. Det verkar bara vara SVD som har någon som helst rapportering ur ett supporterperspektiv. Svagt av dom andra tidningarna.

Här kan ni se vad supportrarna i Gårdakvarnen (det är den supporterfalang jag tillhör) anser om saken. Som ni förstår så råder det närmast upploppstämning. Med all rätt.

Om den här skiten går igenom så dör nog mitt fotbollsintresse där.

Död åt den moderna fotbollen.

bkgois.jpg

BK GÖIS

Ett svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] utreda en sammanslagning” DN.se rapporterar om presskonferensen som hölls idag där gårdagens fotbollskalabalik förhoppningsvis skulle rättas till. Enligt mig är situationen inte särskilt […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: