stoppa matchen

”Kungen: Jag håller på Djurgården”

Posted in Allmänt, fotboll:, GAIS, Politik by Micke on juli 27, 2007

”Kungen: Jag håller på Djurgården”

Okej. Jag kan inte påstå att mitt djurgårdshat rent historiskt har varit särskilt starkt eller omfattande. Jag menar, vi spöar ju aporna från skansen år efter år och faktum är att vi två år i rad har slagit Djurgården i deras egen borg på Stockholms Stadion. Som gaisare så har man fått det inpräntat. Djurgården är en klubb vi hatar. Djurgården, vars fotbollsektion faktiskt startades av en gaisare, är i grunden något jävligt blekt. Det är lite ÖIS över dom. Upprinnelsen ska ha något med en kvalomgång på 80-talet då aporna skanderade att GAIS största spelare genom tiderna Samir Bakaou hörde hemma på zoo (det här med att inse när man kastar handgranater i glashus har förstås aldrig varit någon stockholmares starka sida). Udden på gårdarnas ramsa var förstås att Samir är färgad. Men som sagt, dom senaste årens resultat mot gaisavknopparna i DIF har inte förstärkt mina antikänslor för ”Stockholms stolthet” nämnvärt. Snarare har känslan av tvåla dit ett alltid fråmgångstippat lag varit jävligt angenäm. Jag älskar GAIS men bryr mig inte om DIF. Enkelt matematik.

Men nu när Aftonhoran avslöjar att Kungen (ja, Hans Majestät Konungen, killen på enkronan) är gårdare. Då känner man ju genast att den glöd av förakt som man trots allt känner inför alla GAIS ligakomkurrenter tänder till lite och börjar sprida sig med markant hastighet inombords. Från ett hyffsat kraftigt ogillande till rent jävla hat skulle man faktiskt kunna säga. Fick jag genomföra en valfri reform i det här landet så skulle avskaffandet av monarkin ligga bra till. Därefter hamnar förstås avskaffandet av AIK. Hur som helst, jag blir helt vansinnig när jag tänker på hur jävla sjukt det är att i det här landet så ärver statschefen sitt ämbete. Vad är det för jävla blodsmagi som ligger bakom åsikten att det skulle vara vettigt?

Grattis kungen, jag tror just att du gjorde din klubb till en ännu större måltavla för spott och spe.

Sitter på tåget nu. Internet ombord är fan det nya sexet.

Lisa. Att ha träffat dig är som att köra in i en bergvägg, doppa ner huvudet i en cementblandare och hälla smält bly i örat. Och det är enbart en angenäm känsla. Jag kan faktiskt rekomendera det till vem som helst.

Annonser

2 svar

Subscribe to comments with RSS.

  1. DIF said, on augusti 5, 2007 at 00:24

    SAMIR BAKAOU HÖR HEMMA PÅ ZOO

  2. trettinian said, on augusti 5, 2007 at 00:40

    Ja, och här ovan ser vi då ett exempel på lysande stockholmsretorik.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: