stoppa matchen

Idag idag idag, idag är det GAIS!

Posted in fotboll:, GAIS, Politik by Micke on juni 25, 2007

Idag är det mycket sport, så ni som inte gillar det kan stänga fliken/fönstret direkt.

Man vaknar alltid med en speciell anspänning i koppen på mathdagar. Idag är det nästan värre än någonsin. Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag önskar att vi slår AIK(solna) idag. Om jag har förstått statistiken rätt så har vi inte vunnit över dom på dom senaste sju gånger vi mött varandra. Dessutom har deras huliganer stormat våra läktare och dom har köpta två av våra bästa spelare dom senaste säsongerna. Modern historia skapar moderna myter. Irritation, förakt, hat. Ja, det är mycket känslor som omger dagens motståndare. Det som stör mest är solnasupportrarnas helt sjuka övertro på sig själva och sitt lag. Ännu värre var det förra säsongen då dom faktiskt var med och konkurrerade om guldet. Då var det jävligt skönt att ta poäng av dom när dom kämpade som mest för att säkra guldet. Eller när vi sabbade deras uppflyttningsfest i superettan för några säsonger sedan genom att klara oavgjort på Råsunda. Dom hade till och med börjat delat ut löpsedlar tryckta med ”AIK till allsvenskan” innan vi lyckades kvittera i slutminutrarna. Ljuva minnen. Så tror fan att dom hatar oss också. Det är så grymt ömsesidigt.

Det finns mycket som talar för att vi idag har chansen att slå dom. AIK ligger under oss i tabellen, dom har en katastrofsäsong, med AIK mått mätt, bakom sig och har inte vunnit på sju matcher. Idag har vi verkligen chansen att mula till råttorna från Solna.

Den här typen av anspänning jag känner kräver öl i mängder. Och vädret ser ju rent utav bra ut så idag kan det nog bli en del fest och liv. Hoppas bara polisen håller sig lugn. Den senaste tiden har det varit lite väl mycket incidenter mellan grönsvart folk och snuten. Det verkar som att när ett stockholmslag, eller dom från Solna, kommer på besök så får hela poliskåren stånd av upphetsning och det skapar ju en annan sorts spänning som i alla fall jag gärna slipper när jag går på fotboll. Men visst, vi ska inte behöva ta någon skit heller. Börjar snuten bete sig som i Helsingborg eller som dom gjorde efter IFK senast så finns verkligen risken att dom startar processer i vår dynamiska klack som dom inte är riktigt beredda på. Visst tycker jag att man ska kunna ta en konflikt med polisen, men inte på polisens villkor och helst inte i samband med match. Det finns andra arenor för sådana aktiviteter.

Nu, duscha, plocka fram halsduken, vänta…

mousetrap.jpg

En fin råttfälla, utmärkt till att fånga gnagare i…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: