stoppa matchen

De onämnbara – Godhetens och ljusets eviga försvarare 0-0

Posted in fotboll:, GAIS by Micke on september 26, 2006

Så var drabbningen avklarad för den här gången. Efter att stridsdammet lagt sig visade resultattavlan 0-0.Dime Resultatet är inte så mycket att orda om. Vi gjorde det ännu svårare för Blåvitt att blanda sig i guldstriden och vi fick en till viktig poäng. Några korta reflektioner dock. Domaren. Jag är ganska snäll mot domare i allmänhet. Jag inser att det inte är ett helt enkelt jobb. Men när man heter Peter Fröjdefeldt och anses vara den som ska ta över Anders Frisks roll som stor svensk domare ute i europeiskt cupspel så kan man helt enkelt inte vara så dålig som Fröjdefeldt var igår. Men det är klart, om betydelsen av ”internationell stordomare” innebär att hora för storklubbarna så går han ju helt rätt väg. Extra frustrerande är det när en gaisspelare (tror det var Keene) blir nersparkad i straffområdet utan åtgärd och i nästa uppspelsfas så snubblar en blåvit spelare till och får en frispark med sig. Eller när Bobbie blir friad av ”assisterande” (linjeman på svenska) för hands men får frispark emot sig av huvuddomaren. Trots att linjemannen var placerad bättre och mest ryckte på armarna. Uselt helt enkelt.

I övrig håller jag med tidningarna idag som skriver att det var målvatkternas match. Dime gjorde några riktigt högkvalitativa räddningar och var matchens spelare. Om han fortsätter utvecklas i den riktningen som han gjort senaste tiden så har vi en riktigt bra målvakt att förlita oss på. Publiken hyllning av honom efter att laget tackats var stor och man såg hur han riktigt njöt av det erkännandet.

Huliganbråk efter matchen gjorde varken från eller till. Blev vittne till en liten standoff vid våran läktarutgång. Att kalla det slagsmål är verkligen att ta i men polisen hade i alla fall inte långt att åka från stationen. Så fick dom ju flexa lite med sina batonger också. Känslan av att vi ändå tog den moraliska segern håller i sig. Trots kraftigt numerärt underläge på läktarna och stundtals utspelade på planen så stod GAIS upp och vek inte ner sig. Både på planen och på läktaren. Och det är väl det som räknas?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: